”Moder jord – för god att kolsyra” -En ståuppföreläsning om klimat och konsumtion

Till dig som undrar hur allting ska gå. Varför det blev som det blev. Och vad vi ska göra nu. Och vad man gör när man sett för många teveprogram och läst alldeles för många larmrapporter om de skenande klimatförändringarna och våra alltmer slitna klot? Ska vi låtsas som ingenting eller göra något åt det? Musikern och underhållaren Staffan Lindberg gjorde det senare och blev 2007 koldioxidbantare.

I samarbete en hel hoper forskare inom konsumtion, transport, klimat och jordbruk gick Staffan ner flera ton i utsläpp av växthusgaser. (Nuförtiden är Staffan minusutsläppare av koldioxid, dvs han samlar in mera växthusgaser än han släpper ut. Varför och hur berättar han mer än gärna.) Allt blev skildrat i SVT:s ”Vädrets makter” och senare i boken ”Jag skulle ha bytt till lågenergilampa i hallen – en koldioxidbantares bekännelser”

”Staffan Lindberg har gjort världen en tjänst med sin bok” Upsala Nya Tidning ”Helt enkelt Skitkul” ”Detta är nog det bästa och lättsammaste som kommit ut i dennavärldengårundergenren” Fackboken

Nu reser han riket runt och folkbildar om kallduschar, koldioxidneutral inåtsång, närdödad mat, att supa utan finlandsbåt och andra enkla nöjen. Allt för att lämna lite planet kvar till barnen.

Affisch Denna föreställning/föreläsning kan också kopplas ihop med en workshop där frivilliga kan mäta sina utsläpp av växthusgaser, få sakkunnig klimatcoachning och dessutom få lära sig hur man går ned på nollutsläpp och blir klimatförbättrare. Ges överallt där det finns en scen, en publik och ett överskott av växthusgaser.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *