Mörkrost

Så här såg det ut när jag lämnat min yngsta dotter på förskolan 15:e december. Lindvalls hade rostat lite väl häftigt. På denna bild har brandkåren inte kommit än.

Därför vill jag tipsa alla läsare om att rosta ert eget kaffe. Enkelt och förbluffande gott. Det uppträder smaker man aldrig upplever i fabriksrostat kaffe. Så här gör man:

Köp råkaffe. Kan vara knepigt. Jag tjatade in det i sortimentet på Globalen i Uppsala. Alltså affären i Kyrkans hus där man garanterar att inga slavar eller barn plockat kaffet. Men förmodligen går det att köpa varhelst man har kaffe som specialitet. Köp hem massor när ni väl fått tag på det eftersom det har väldigt lång hållbarhet. Häll ut ett lager på en långpanna och stoppa in det i ugnen på 250-275 grader. Med en varmluftsugn får man ett jämnare resultat, så det rekommenderas. Rör om ifall det verkar rosta ojämnt. Innan ni kommit så här långt, koppla ur brandvarnaren, sätt fläkten på max och varna grannarna. Rökutvecklingen är ordentlig. När bönorna hoppat en liten stund och börjar svettas lite lätt är det lagom att ta ut dem. Låt svalna en aning och brygg det godaste kaffet ni smakat! Det funkar att gör det i en stekpanna med lock också. Fast då får man skaka hela tiden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *