SuperProffsEliten

Vokalgruppen SuperProffsEliten med Magnus Rongedal, Henrik Rongedal, Jill Nordin, Ingela Olsson, Staffan Lindberg, såg dagens ljus hösten 2014. Efter ett par inledande gig i Tegelsmora och i Håga by tog vi klivet upp på teaterscenen för en riktig världspremiär. På Reginateatern i Uppsala satte vi upp showen ”Dubbelt så bra finns inte”. Vi återkommer där under 2015.

superproffseliten_poster_image_lågupplöst

Här ett par reklamjinglar vi spelade in under första repen:

Anlita SuperProffsEliten

Lyssna på SuperProffsEliten

Så här skrev Uppsala Nya Tidning om showen:

”…som helhet gav SuperProffsEliten (detta ödmjuka namn) en skön och varm föreställning på sin världspremiär. Det är lätt att trivas i deras sällskap och det bjuds mycket skönsång och en hel del skratt under kvällens lopp.”
Björn G Stenberg, UNT

De noga utvalda medlemmarna:

Henrik och Magnus Rongedal
De hisnande popsångarna och tvillingduon från Molkom i Värmland fick sitt genombrott vid 42 års ålder i Melodifestivalen 2008 och hyllades då som världens äldsta underbarn. Att man i åratal dessförinnan sjungit med i stort sett med hela Sveriges artistelit talade man tyst om. Sen släppte duon två popalbum, förekom i en hel hoper TV-program, spelade musikal på Göteborgsoperan i ”Chess” och blev vad man kallar folkkära. Bröderna Rongedal är kända för att kunna göra vad som helst med sina röster kallas därför i musikerkretsar ”köttsyntarna”. För den vetgirige finns det skillnader mellan bröderna. Våga fråga.

Ingela Olson

Född och uppvuxen i sydöstra Blekinge.  Musiken blev tidigt en stor del av hennes liv och blev också hennes yrkesval. Ingela har mer än 15 års turnerande med allt från Lisa Nilsson, Jerry Williams till Killinggänget bakom sig. Ingela sjunger sopran-alt-tenor-baryton om man frågar henne. Det betyder att hon kan frambringa alla toner av musikaliskt värde. Älskar att lufta sina åsikter och har sedan 20 år – i en liten krets vänner – gått under smeknamnet ”skarprättaren”. Ingela väljer att vara stolt över detta smeknamn.

Jill Nordin

En brunögd skåning med mellanrum mellan tänderna. Ur detta mellanrum har det alltid kommit musik. Har spelat piano, sjungit och hittat på sånger allt sedan hon första gången lyckades häva sig upp på en pianopall. Är en så extremt glad prick, att hon måste väga upp detta med att skriva blytunga undergångslåtar. Släppte för två år sen sin första soloskiva med eget material, då på engelska och nedkom nyss med EP:n ”Jill Nord – Och jag faller”.

Staffan Lindberg

Sångare, basist, kompositör, komiker och skribent med förflutet i diverse symfoniorkestrar och i vokalgruppen Viba Femba, stolt vinnare av Povel Ramels Karamelodiktpris 1999. För Uppsalapubliken även känd som en av medlemmarna i långköraren ”Fyra Lyckliga Män”. 2007 blev han miljöaktivist, turnerar sedan dess flitigt med sin klimatshow, kåserar i radio och ägnar sig åt att städa atmosfären på deltid. Nu återigen i sångtagen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *